Foto: z veřejných zdrojů
Jedná se o fermentované nápoje bohaté na antioxidanty a prospěšné látky, které zlepšují metabolismus a posilují imunitu.
Tradiční japonské nápoje mohou podporovat dlouhověkost a zdraví. Tyto fermentované nápoje jsou bohaté na antioxidanty a živiny, které zlepšují metabolismus a posilují imunitu. Uvádí to webová stránka Only my health.
Sikhe
Sikhe je tradiční korejský fermentovaný rýžový nápoj ze sladové vody a vařené rýže. Je mírně sladký a pije se vychlazený po jídle. Díky procesu fermentace sikhye obsahuje živé bakterie, které pomáhají udržovat zdravou střevní flóru. Kvašené potraviny obvykle zlepšují trávení a zdravý trávicí trakt je důležitou součástí celkového zdraví.
Sikhye je poměrně lehký nápoj s mírným množstvím cukru, takže je v létě báječně osvěžující.
Aminokyseliny v nápoji také pomáhají hydratovat pokožku a udržovat zdravou hladinu kolagenu.
Omidja Berry Hour
Čaj Omidža se vyrábí ze sušených bobulí magnólie. Je známý svou výraznou chutí, která nabízí kombinaci sladké, kyselé, slané, hořké a kořeněné.
Nápoj má vysoký obsah lignanů a schisandrinu, které jsou známé svými účinky proti stárnutí a játrům. Antioxidanty si poradí s oxidačním stresem a působí proti jednomu z největších faktorů předčasného stárnutí pleti. Kromě toho častá konzumace Omiji může také zlepšit pružnost a pigmentaci pokožky.
Čaj Yuja cha
Jedná se o nápoj z citrusových plodů yuja, který je oblíbený v Koreji, Japonsku a Číně. Obvykle se připravuje s medem a tence nakrájenou kůrou z juji, která mu dodává jasné aroma a chuť. Je bohatý na vitamin C a pomáhá posilovat imunitu, bojovat proti stresu a chránit buňky před poškozením.
Antioxidanty v nápoji zpomalují proces stárnutí a snižují riziko chronických onemocnění. Pomáhá také snižovat záněty v žaludku a zlepšovat funkci střev.
Antibakteriální vlastnosti mohou pomoci předcházet nachlazení.
Ječmenný čaj (bori cha)
Jedná se o nápoj bez kofeinu s oříškovou příchutí z praženého ječmene. Pije se studený i teplý a je běžným pokrmem v každé korejské rodině.
Čaj je bohatý na antioxidanty, jako je kvercetin a selen, které ničí volné radikály a chrání před poškozením buněk. Existují důkazy, že ječmenný čaj může pomáhat snižovat hladinu „špatného“ cholesterolu. Pomáhá udržovat vodní rovnováhu a detoxikovat organismus
Ženšenový čaj (Insam-cha)
Tento bylinný čaj se vyrábí z kořenů korejského ženšenu, který má zemitou a hořkou přírodní chuť.
Ženšen působí proti stárnutí a je adaptogenem. Zlepšuje krevní oběh, stimuluje tvorbu kolagenu a zabraňuje tvorbě vrásek. Pomáhá také zlepšovat imunitu, zvyšovat energii, snižovat stres a podporovat celkové zdraví.